Hedging športnih stav kot strategija upravljanja tveganja

Ko se ukvarjate s športnimi stavami, se vam verjetno zdi, da je hedging ena najbolj spornih tem. Med stavljaci pogosto potekajo razprave o tem, ali je to smiselna strategija.

Konceptualno je hedging preprost. Vključuje postavitev stave na nasprotno stran obstoječe stave, potem ko so se kvote na obstoječo stavo spremenile. Hedging je strategija upravljanja tveganja, ki jo stavljaci uporabljajo, da bi si zagotovili zagotovljen dobiček ali omilili izgubo.

Pomembno je vedeti, kdaj hedgati stavo, če sploh, koliko hedgati in kako izračunati hedging. Z razširitvijo možnosti športnih stav se je povečalo tudi število potencialnih priložnosti za hedging. V tem vodniku bomo raziskali težka vprašanja v zvezi s hedgingom.

Enostaven primer hedginga

Najboljši način za prikazovanje delovanja hedginga je skozi preprost primer. Predstavljajte si, da je pred trenutno sezono NFL stavilec sklenil stavo v višini 100 dolarjev, da bodo Buffalo Bills osvojili prvenstvo AFC z kvoto +700.

Po sreči in spretnosti se Billsi prebijajo do naslova v svoji diviziji, zmagajo prvi dve tekmi končnice in se zdaj spopadajo s težkimi Kansas City Chiefs v Arrowhead Stadiumu. Kvote na Bills za zmago in osvojitev prvenstva AFC so +200. Chiefsi so favoriti z -240.

V tem trenutku ima stavilec odločitev: tvegati z Billsi za možnost, da osvoji 800 dolarjev, ali pa zmanjšati tveganje z oddajo hedging stave na denarnico Chiefs. Stavilec se odloči za previdno pot, vendar ni prepričan, koliko naj stavi na KC. Razmislimo o nekaj scenarijih.

Scenarij 1: Stavilec na KC naredi hedging stavo v višini 50 dolarjev pri -240

  • Billsi zmagajo: Stavilec zasluži 700 dolarjev z Billsi in izgubi 50 dolarjev na Kansas City za čisti dobiček $650.
  • Billsi izgubijo: Stavilec izgubi 100 dolarjev na Billsih, vendar zasluži 20,83 dolarja na Chiefs za čisti dobiček -$79,17.

No, to ni pravi hedging. Stavilec ugotovi, da mora, če želi povrniti prvotno stavo v višini 100 dolarjev (če Billsi izgubijo), izplačilo na Kansas City biti vsaj 100 dolarjev. Pri kvotah -240 stavljaci tvegajo 240 dolarjev za dobitak 100 dolarjev. Zato mora stavilec tvegati več kot to, da zagotovi dobiček. 400 dolarjev se zdi razumen znesek.

Scenarij 2: Stavilec na KC naredi hedging stavo v višini 400 dolarjev pri -240

  • Billsi zmagajo: Stavilec zasluži 700 dolarjev z Bills, vendar izgubi 400 dolarjev na Kansas City za čisti dobiček $300.
  • Billsi izgubijo: Stavilec izgubi 100 dolarjev na Billsih, vendar zasluži 166,67 dolarja na Chiefs za čisti dobiček $67,67.

Zmaga Billsi je še vedno idealen rezultat v tem scenariju, vendar stavilec v vsakem primeru zasluži dobiček.

Vpliv spreminjajočih se kvot

Zgornji primer ponazarja pomembno točko: več se kvote premikajo v prid prvotne stave, manj mora stavilec staviti na nasprotni strani, da zagotovi dobiček.

Predstavljajte si, da so Billsi favoriti z denarnico -240 in Chiefsi psi z +200 kvotami. Stavilec bi moral staviti le 50 dolarjev na Kansas City, da bi pokril prvotno stavo.

Scenarij 3: Stavilec na KC naredi hedging stavo v višini 50 dolarjev pri +200:

  • Billsi zmagajo: Stavilec zasluži 700 dolarjev z Billsi, vendar izgubi 50 dolarjev na Kansas City za čisti dobiček $650.
  • Billsi izgubijo: Stavilec izgubi 100 dolarjev na Billsih, vendar zasluži 100 dolarjev na Kansas City, da pokrije stavo.

Katerokoli stavo nad 50 dolarjev na Kansas City (v razumnem okviru) bi prineslo zagotovljene dobičke, ne glede na zmagovalca.

Pogosti scenariji za hedging stave

Obstaja veliko situacij, v katerih je hedging smiseln. Poglejmo nekaj najpogostejših.

Hedging futures stave

Hedging proti futures stavi je vedno priljubljeno in to upravičeno.

Futures so med najbolj tveganimi in najbolj donosnimi stavami pri športnih stavah. Tudi najboljše ekipe so pogosto težki underdogi za osvojitev prvenstva konference ali naslova lige. V ligi 32 ekip ima 10% možnost (+900) za osvojitev vsega izjemno dobro ekipo. Nasprotno, ekipa sredine lestvice lahko začne sezono s kvotami +3.000 ali več.

Predstavljajte si, da celo sezono stavite na ekipo Pepelke z zmagovalnimi kvotami +4.000, nato pa izgubijo prvenstveno tekmo. To je za večino stavljacev zastrašujoča misel, zato stavijo na drugo finalistko, da si zagotovijo zagotovljen dobiček.

Nekateri stavljaci bodo šli še korak dlje in začeli hedgati v polfinalih ali divizijskih krogih. Do takrat se bodo kvote na njihovo izbrano ekipo že dovolj znižale, da ne bo težko ustvariti dobička ne glede na izid. Morda ne bodo dosegli velikega dobitka, kot bi ga, če bi stavili samo na eno ekipo, vendar še vedno imajo možnost zaslužiti pomemben izplačilo ne glede na izid.

Hedging parlay stav

Velike, parlay stave so postale izjemno priljubljene zaradi svoje loterijske privlačnosti in močne marketinške kampanje spletnih ponudnikov športnih stav. Redko mine dan, ko ne bi bili preplavljeni z zgodbami o srečnih stavljacih, ki so iz nekaj drobiža ustvarili bogastvo.

Še bolj kot futures so velike parlay stav izjemno tvegane stave, ki običajno pripeljejo do stečaja stavljacev, vendar občasno podelijo dobitke, ki spremenijo življenje.

Stavljaci, ki zadenejo vse, razen ene noge parlaya, ne dobijo ničesar. Če zadenejo šest od sedmih nog, prinese enake dobičke kot nič od sedmih – nič.

Glavni pogoj za hedging parlaya je, da se zadane vse prejšnje noge. Vrstni red je pomemben, zato nekateri stavljaci igrajo varno pri prvih tekmah in si prihranijo daljše stave za zadnje.

Ko se bližajo zadnje noge, postaja hedging bolj smiselna in privlačna možnost. Hedging zadnje noge velikega parlaya pogosto zagotavlja velike dobičke.

Predstavljajte si parlay, sestavljen iz 6 točkovnih razlik v NFL, vsi s kvoto -110. Uporabimo FanDuel Sportsbook kot primer, izplačilo na vstopnico v višini 10 dolarjev, ki vključuje šest -110 točkovnih razlik NFL, je 474,13 dolarjev.

Zdaj si predstavljajte, da so prve štiri noge zadete in stavilec se sooča z odločitvijo: nadaljevati z igro, čeprav obstaja 50-50 možnost, da parlay izgubi, ali hedgati. Veliko stavljacev bo preizkusilo srečo.

Povečajte stavo na 50 dolarjev in parlay na 11 nog pri -110 za morebiten izplačilo v višini 61.335,06 dolarjev, in stavilec morda spremeni svoje mnenje.

Hedging stave med igro za zagotovljen dobiček

V preteklosti so imeli stavljaci srečo, če so lahko postavili stave med igro ob polčasu ali med reklamnimi odmori. Zdaj se je tehnologija stav med igro razvila tako, da so kvote na voljo po skoraj vsaki akciji na igrišču ali igrišču.

Žive kvote se med igro dramatično spreminjajo, kar ponuja priložnosti za stavljace, da zagotovijo zagotovljene dobičke. Na primer, če je ekipa pred tekmo ima kvoto +140 in se dobro začne, lahko stavilec morda ujame drugo stran po boljših kvotah od +140. Ta strategija ne bo prinesla velikih dobitkov in zagotovo ni pot do dolgoročnega zmagovanja, vendar pomaga običajnim stavljacem ohraniti svoje stavne bilance.

Hedging stave po katastrofi

V športu je veliko variabilnosti. Menjave, poškodbe, spremembe zadnjega trenutka v metanju žog in celo vremenske razmere lahko močno vplivajo na kvote.

Stavilec lahko postavi stavo na futures, ki gre odlično prvih osem tednov, nato pa zvezdnik utrpi poškodbo, ki konča sezono. Podobno se lahko predtekma zmanjša, če vremenska napoved napoveduje sneženje.

Nenadoma stavilec ne izgleda več tako dobro. Če so hitri, lahko ujamejo drugo stran in izgubijo samo provizijo. Ali če je njihova ekipa zmagala, se morda celo lahko zaklenejo nekaj centov. Poudarek je na hitrosti, saj se športne stave hitro prilagajajo spremembam pogojev igre. Stavnice lahko celo prekinejo stave, dokler se ne prilagodijo.

Pošteno opozorilo, hedging proti točkovnim razlikam in ciljnim vsotam, ki se premikajo v neugodno smer, je nevarno. Z igranjem druge strani stavljaci tvegajo, da bodo dobili nasprotno sredino. Na primer, če ima stavilec VEČ 43,5 na tekmi med Saints in 49ers, in se igralska točkovna vsota spusti na 37,5, to ni čas, da se hedgira MANJ. Stavljaci bodo bodisi izgubili provizijo, ali če končni rezultat pade med 38 in 43, bodo izgubili obe stavi.

Staviti na VEČ ni veliko bolje, vendar vsaj obstaja možnost, da bosta obe stavi zmagali.

Hedging stave na različnih športnih stavnicah

Stavljaci niso dolžni staviti hedging stave na isti športni stavnicah kot prvotna stava. Če sploh, je vedno hedging stave na isti stavnicah slaba strategija.

Tudi za zelo učinkovite trge, kot so končnica NFL, bodo obstajale majhne razlike med stavnicami. Razlika med -165 in -170 denarnico se morda ne sliši veliko, vendar se majhne razlike seštejejo skozi čas, še posebej, če so zneski hedginga veliki.

Stavljaci lahko najdejo pomembno vrednost z iskanjem hedging stave med igro. Stave med igro se izračunavajo med igro in so manj natančne kot stave pred tekmo. Razlike v kvotah so večje med stavnicami, kar odpira možnosti za stavljace, da najdejo večjo vrednost.

Pomembno je, da vključite iskanje linij kot del svoje strategije športnih stav, tudi pri hedgingu.

Matematika enakih marž dobička pri hedgingu

Mnogi stavljaci, ki hedgajo stave, želijo zagotoviti enake dobičke, ne glede na izid, vendar ne vedo, kako. Na srečo je matematika za to ničelno tveganje preprosta.

Ključno je zagotoviti, da ima hedging stava enako izplačilo kot prvotna stava. Na primer, če stavilec podpre Tampa Bay Buccaneers za zmago na Super Bowlu pri +600, in je velikost stave 50 dolarjev, je potencialni izplačilo 350 dolarjev (50 dolarjev prvotna stava + 300 dolarjev dobiček).

Lepota tukaj je, da stavljaci sploh ne rabijo izračunati izplačila prvotne stave. Stavnice to storijo namesto njih. Tako izgleda na FanDuelu:

Kot kaže sreča, se Bucsi uvrstijo v Super Bowl in se spopadajo z Buffalo Bills. Denarnica na Bills je +120 in stavilec išče hedging stavo v višini, da bo ne glede na zmagovalca izplačilo enako.

Da bi našli odgovor, izračunajte, koliko mora stavilec tvegati za izplačilo v višini 350 dolarjev na Bills. Najprej izračunajte implicitne verjetnosti zmage Bills, uporabljajoč eno od dveh formul:

  • Implicitna verjetnost (negativne ameriške kvote) = -(kvote)/((-kvote) + 100)
  • Implicitna verjetnost (pozitivne ameriške kvote) = 100 / (kvote + 100)

Preostanek je preprost. Samo pomnožite implicitno verjetnost s izplačilom na prvotno stavo. V tem primeru je implicitna verjetnost 100 / (120 + 100) = 45,45%. Pomnožite to s 350 dolarji (izplačilo na prvotno stavo) in dobite 159,09 dolarjev. To je znesek, ki ga bodo stavljaci morali staviti na Bills.

Rezultat tekme je zdaj nepomemben, saj bo stavilec zagotovil enake dobičke. Da ponazorimo:

  • Tampa Bay zmaga: Stavilec zasluži 300 dolarjev na prvotni futures stavi in izgubi 159,09 dolarjev na hedging stavi za čisti dobiček 140,91 dolarjev.
  • Billsi zmagajo: Stavilec izgubi 50 dolarjev na futures in zasluži 190,91 dolarjev na hedging stavi za čisti dobiček 140,91 dolarjev.

Stavljaci, ki se odločijo za to pot, se lahko sprostijo in uživajo v igri, saj vedo, da bo finančni vpliv izida nevtralen.

Slabosti hedginga stave

Stavnice ostajajo v poslu zaradi tega, ker zaračunavajo davek, imenovan vigorish, na vsako stavo. Na žalost je vigorish na futures, parlay in stave med igro – vse stave, ki jih stranke morda želijo hedgati – že posebej visok.

Stavljaci plačajo dodaten davek, ko hedgajo. Razen v primeru očitne napake stavnic, stavljaci ne najdejo hedging stave po pošteni tržni vrednosti. Posledično se bo pričakovana vrednost stavljaca nekoliko zmanjšala.

Hedging lahko tudi zahteva dostop do gotovine, še posebej, če je prvotna stava imela dolge kvote. Predstavljajte si, da je izplačilo na 100 dolarjev Super Bowl futures 5.100 dolarjev (+5000 ameriške kvote). Da bi zagotovili enake dobičke na obeh straneh, bodo stavljaci morali seči globoko v svoje denarnice – globoko prek 2.500 dolarjev pri liniji -110.

Stavljaci morda nimajo takega razpoložljivega denarja in tudi če ga imajo, lahko omejitve stavnic predstavljajo oviro.

Druga slabost hedginga je očitna. S hedgingom stavljaci omejijo svoj potencialni dobiček, včasih celo pomembno.

Hedging stave: Pogosta vprašanja

Ali naj hedgam svoje stave?

Na to vprašanje ni jasnega odgovora. Profesionalni ali resni stavljaci z velikimi finančnimi sredstvi se bodo najbolje izognili hedganju zaradi izgube pričakovane vrednosti. Hedging je običajno napačna matematična odločitev.

Po drugi strani pa lahko običajni stavljaci hedging vidijo kot koristno orodje. Ne bodo ga uporabili, če je razmerje med tveganjem in nagrado majhno, vendar če je izplačilo na prvotni stavi življenjsko pomembno, potem je to orodje, ki ga verjetno morajo uporabljati.

Drugi običajni stavljaci se morda odločijo, da bodo preprosto tvegali vse, ne glede na najbolj nore izplačila.

Leave a Comment