Šest nasvetov za iskanje vrednih stavnih outsiderjev v MMA

Outsiderji so prava priložnost!

Iskanje vrednosti pri nepriljubljenih borcih (outsiderjih) je ena najboljših poti do zaslužka pri stavah na borbe v MMA. Čeprav favoriti večinoma zmagujejo, njihove visoke stavne obete precenjujejo njihove dejanske zmožnosti zmage. Pri stavah na favorite ste redko bogato poplačani za prevzeto tveganje.

Statistike kažejo, da outsiderji v MMA zmagajo približno v 35% primerov. Če bi torej v letu 2024 stavili le na outsiderje, bi bili bolj donosni kot s stavami zgolj na favorite. Seveda pa to ne pomeni, da je treba slepo staviti na vsakega outsiderja. S premišljenimi raziskavami boste laže ločili tiste borce, ki imajo resnično priložnost za zmago od tistih, ki so brez pravih možnosti.

Kako najti bisere med outsiderji

  1. Natančno preverite borčevo kariero – dolžine nizov zmag, povprečni časi zmag, pogostost borb, rezultati tesnih nedavnih porazov itd. Na Sherdogu lahko vidite natančen vzrok zmagam ali porazom (nokavt, predaja, sodniška odločitev, diskvalifikacija). Tako boste lažje ocenili, kako dober je posamezen borec in kateri slog borilnih veščin mu najbolj ustreza.
  2. Preučite podrobne borčevske statistike – število uspešnih udarcev na minuto, poskusi in stopnja uspeha obrambnih akcij, število uspešnih osvajalcev parterja itd. To natančno razkriva borčeve vzorce in slog borbe. Spletna stran Fight Metric LLC ponuja takšne napredne statistike in podrobno analizira vsako borbo posebej, tako da boste dobili jasen vpogled v borčeve nedavne predstave.
  3. Upoštevajte starost borcev – po 30. letu se borcem večinoma slabi hitrost, moč, gibčnost in sposobnost prenašanja udarcev. Starejši so zelo dovzetni za nokavte. Borci, stari od 36 do 38 let, so po podatkih FightNomics nokavtirani skoraj dvakrat pogosteje kot tisti od 22 do 23 let. Vzrok je dolgoletna poškodovanost glave in čeljusti ter fiziološke spremembe, ki zmanjšujejo možgansko odpornost.
  4. Bodite pozorni na borčev slog – mnogi strokovni stavniki menijo, da ima to, ali je borec desničar (orto) ali levičar (southpaw), velik vpliv na izid borbe. Southpawi naj bi imeli po podatkih betmma.tips celo 53% uspešnost. Še večje prednosti pa imajo borci, ki tekoče prehajajo med obema slogoma, saj so nato zmagoviti kar v 57% primerov. Tovrstna prilagodljivost je v MMA vse bolj razširjena.
  5. Stavne obete so na splošno natančne – bookmakerji opravijo obsežne analize pred določitvijo obet, pri čemer upoštevajo pretekle predstave, težave z borčevsko težo, poškodbe, pavze med borbami itd. Čeprav niso popolni, je njihovo delo in jim zato ne gre v celoti ignorirati. Če vidite zelo visokega outsiderja, je obet visoka iz dobrega razloga – hiša poskuša zvabiti stave na borca, ki realno nima pravih možnosti za zmago.
  6. Upoštevajte psihološke igre – nekateri borci s provokacijami in traparijo na športnih konferencah in intervjujih pred borbo poskušajo izvati nasprotnikovo zmedenost, nemir in čustveno nestanovitnost. To so psihološke igre, saj se nekatere borbe dobijo ali izgubijo še preden stopita v okrogel ring. Borca morata biti zato zbrana in se držati načrta. Tisti, ki se razburijo in borijo čustveno, pogosto zaidejo s prave poti.

Pri iskanju vrednih stavnih priložnosti morate biti izbirčni in temeljiti na različnih analitičnih pristopih, da boste lažje prepoznali prave bisere. Četudi noben dejavnik ne zagotavlja zmage, vam bodo pomagali izluščiti potencialno dobre stave.

Izpilite vašo stavno strategijo

Za maksimizacijo dobička pri stavah je ključnega pomena več kot le izbiranja zmagovalcev. V našem celovitem vodniku boste spoznali različne učinkovite stavne strategije – od iskanja najboljših stavnih možnosti do zaklepanja garantiranega dobička z arbitražo. Tako boste lahko v polnosti izkoristili svoj potencial in zvišali svoje dobitke pri stavah.

Leave a Comment