Celovit vodnik po stavah na tenis za začetnike: Nasveti, strategije in svetovanje

Stave na tenis so lahko odličen način za zaslužek, vendar so za začetnike lahko tudi zastrašujoče. Če želite kar najbolje izkoristiti svoje stave, morate razumeti skrivnosti igre ter strategije in nasvete, ki jih uporabljajo izkušeni igralci. V tem izčrpnem vodniku po stavah na tenis za začetnike boste spoznali osnove stav na tenis, vrste stav, ki jih lahko sklenete, ter nasvete in strategije, ki vam bodo pomagali pri sklepanju pametnih in uspešnih stav. Ne glede na to, ali šele začenjate ali že nekaj časa stavite, vam bo ta vodnik pomagal povečati dobiček in imeti najboljše možnosti za zmago. Začnimo torej z osnovami stav na tenis.

Uvod

Tenis je šport z dolgo in bogato zgodovino. Prva zapisana igra tenisa je bila leta 1872, čeprav so podobne igre verjetno igrali že stoletja prej. Igra se je močno razširila tako po priljubljenosti kot tudi po pravilih in predpisih, ki urejajo njeno igranje. Sodobna igra se je razvila v igro s številnimi različnimi možnostmi stav in turnirjev, ki tako novim kot izkušenim igralcem ponuja veliko načinov za stavljenje na tenis. Čeprav so stave na tenis lahko zelo zabaven in vznemirljiv način zaslužka, je pomembno, da naredite korak nazaj in se spomnite, da gre za igro na srečo. Vedno obstaja možnost, da boste svoje stave izgubili, zato morate poskrbeti za dober načrt za upravljanje denarja, da ne boste bankrotirali.

Teniška baza

Tenis je šport že skoraj 150 let. Igra se v več kot 100 državah, vsako leto pa si ga ogleda na milijone ljudi. Je tudi eden od športov na svetu, na katerega se največ stavi. Zaradi tega je vse bolj priljubljena izbira tako za rekreativne igralce športnih stave kot za profesionalne igralce. Da bi pri stavah na tenis dobili kar največ, je pomembno, da razumete osnove te igre. Najprej je treba razumeti, da tenis igrata dva igralca. Tekme se pogosto imenujejo nizi. Set se igra, dokler eden od igralcev ne osvoji šestih iger. Set nato zmaga igralec, ki ima eno igro več kot njegov nasprotnik. Ko sta oba igralca dobila šest iger, je niz neodločen. Če se niz konča z neodločenim izidom, je treba določiti zmagovalca. Za to se uporabi metoda točkovanja, imenovana tiebreak. Tiebreak je dodatna igra, ki jo odigrata oba igralca. Zmagovalec niza je igralec, ki prvi doseže sedem točk. Če je vsak igralec osvojil šest točk, je niz neodločen. Podobno velja, če je vsak igralec osvojil sedem točk, je niz prav tako neodločen.

Prvi igralec

Prva stvar, ki jo naredi veliko stavnikov začetnikov, je, da si ogleda kvote (npr. na stavnici Bet at home) in poskuša določiti najugodnejšo stavo. To je odlična zamisel, vendar je zares uspešna le, če razumete osnove tenisa. Če tega ne veste, se boste zanašali na informacije, ki morda ne bodo točne. To je še posebej pomembno pri tenisu, kjer so kvote pogosto precej blizu. Pogosto je najbolj ugodna stava tudi najbolj očitna stava. Če o tenisu ne veste veliko, lahko te stave popolnoma spregledate. Če o tenisu v resnici ne veste ničesar, morate začeti z branjem o tem športu. Začnete lahko z branjem pravil tenisa ali vodnika za začetnike po tenisu. Ogledate si lahko tudi nekaj teniških tekem, da boste dobili boljšo predstavo o tem športu.

Strategije in nasveti za začetnike

Pametno izberite šport – Čeprav je tenis odličen šport za rekreativne stavnike, ni najboljši za začetnike. Gre za zelo priljubljen šport in pri stavah na druge športe, kot je košarka, bi bilo lažje zmagati. Stavite na favorite – Čeprav je pomembno, da stavite na športe, ki jih razumete, je prav tako pomembno, da stavite na favorite. To pomeni, da boste lažje zmagali, vendar boste imeli tudi nižje kvote. Stavite na športe z nizkimi kvotami – Športi, kot so tenis, košarka, nogomet in ameriški nogomet, imajo relativno nizke kvote. Zato so to odlični športi za začetnike, ki želijo ustvariti dobiček. Poiščite vir informacij – Ko se prvič ukvarjate s stavami, si želite zagotoviti čim več informacij. Poiščite vir informacij, ki je zanesljiv, vreden zaupanja in ima na tone informacij o tenisu.

Določanje proračuna in upravljanje denarja

Dva najpomembnejša dejavnika pri stavah na tenis sta upravljanje denarja in upoštevanje proračuna. Če ne boste sledili svojemu denarju, boste na koncu ostali brez denarja. Če boste stavili preveč, boste ostali brez denarja. – Upoštevajte svoj proračun – Najpomembnejša stvar, ki jo morate storiti pri določanju proračuna, je, da se ga držite. To je še posebej pomembno za začetnike, ki še ne stavijo prav dolgo. – Disciplina – Še en pomemben del upravljanja z denarjem je disciplina. Če izgubite prvih nekaj stav, ne stavite več samo zato, da bi si povrnili vložek. Na koncu boste izgubili še več. – Bodite potrpežljivi – To se morda sliši kot povsem nasproten nasvet, vendar je res. Stave na tenis, še posebej ko šele začenjate, zahtevajo potrpežljivost.

Povečanje števila zmag

Temeljito raziskujte – Eden najboljših načinov, kako zmagati pri več stavah, je temeljito raziskovanje. To vključuje branje o igralcih in njihovem igranju v zadnjem času. Prav tako si oglejte statistične podatke, kot so zapisi o zmagi/poraženosti in statistični podatki o medsebojnih tekmah. Iskanje prednosti – Drugi pomemben del raziskovanja je iskanje prednosti. Prednost je vse, s čimer si lahko zagotovite prednost pred drugo osebo. Razmislite o dolgoročnih rezultatih – Čeprav je pomembno, da poskušate zmagati pri čim več stavah, morate razmišljati tudi o dolgoročnih rezultatih. Če zmagate pet ali deset stav zapored, je to dobro, vendar ni pomembno, če potem vse ostale izgubite.

Raziskave in analize

Oglejte si čim več tekem – Čeprav je branje o igralcih in statističnih podatkih pomembno, si je treba ogledati tudi čim več tekem. Prijavite se lahko celo na storitev video prenosa, kot je Tennis TV, da si ogledate še več tekem. Uporabite programsko opremo ali statistiko za športne stave – Na voljo je veliko različnih programov, ki vam lahko pomagajo pri raziskovanju. Ti programi lahko izračunajo številke in podrobneje analizirajo vsako tekmo in igralca. – Spremljajte, kako pogosto zmagujete – Če boste spremljali, kako pogosto zmagujete, boste imeli boljšo predstavo o tem, kako dobro vam gre. Prav tako boste bolje vedeli, kdaj lahko za ta dan končate z igranjem. Bodite potrpežljivi – Za zmage v tenisu je potreben čas, zlasti ko šele začenjate. Pogosto lahko traja nekaj stav, preden najdete svojo prednost in začnete pogosteje zmagovati.

Upravljanje pričakovanj

Pričakujte, da boste izgubili – Morda se sliši kot grozen nasvet, vendar je v resnici zelo koristen. Če pričakujete, da boste izgubili, boste manj verjetno razočarani, če boste izgubili. Bodite potrpežljivi – Kot smo že rekli, je za večje število dobitkov potreben čas. Če ne stavite že dolgo, ne smete pričakovati, da boste zmagali pri vsaki stavi. Ostanite v okviru svojih zmožnosti – Na to veliko začetnikov ne pomisli. Če stavite več, kot si lahko privoščite, se postavljate po robu neuspehu. Spremljajte svoje zmage in poraze – Kot smo že omenili, je pomembno, da spremljate, kako pogosto zmagujete, da boste vedeli, kako dobro vam gre.

Kaj storiti, ko izgubite

Ne bodite preveč vznemirjeni – Izgube so del športnih stav, še posebej, ko šele začenjate. Pomembno je, da se ob porazu ne razburite preveč, saj boste zaradi tega le še težje ponovno zmagali. Ostanite v okviru svojega proračuna – Morda se zdi, da se ponavlja zadnji del, vendar je to pomembno. Če izgubite nekaj stav zapored, ne stavite več, kot si lahko privoščite. Bodite potrpežljivi – Kot smo že rekli, je za zmago pri več stavah potreben čas. Morda bo trajalo nekaj časa, da boste spet zmagali, vendar morate biti potrpežljivi. Vzemite si odmor – Če ste izgubili nekaj stav zapored in ste razočarani, je morda dobro, da si vzamete odmor. Spremljajte svoje zmage in poraze – Kot smo že povedali, je pomembno, da spremljate, kako pogosto zmagujete, da boste vedeli, kako dobro vam gre.

Zaključek

Tenis je odličen šport in z njim seveda obstaja nešteto možnosti za sklepanje športnih stav. Igrajte odgovorno in pametno, ter se zavedajte tveganja. V kolikor boste igrali stave na tenis pa to lahko storite na športni stavnici Betathome slovenija.

Leave a Comment