Vodnik za začetnike za razumevanje decimalne kvote v stavah

Če ste novinec na področju športnih stav, ste morda naleteli na izraz “decimalna kvota” in se spraševali, kaj pomeni. Decimalne kvote so priljubljen način izražanja verjetnosti določenega izida športnega dogodka. So enostavne za razumevanje in so lahko odlično orodje, ki vam pomaga pri sprejemanju informiranih odločitev o stavah. V tem vodniku za začetnike si bomo podrobneje ogledali, kaj so decimalne kvote, kako se izračunajo in kako jih lahko uporabite v svojo korist. Do konca tega članka boste dobro razumeli decimalne kvote in boste pripravljeni to znanje uporabiti v svoji stavni strategiji. Ne glede na to, ali ste izkušen stavnik, ki želi razširiti svoje znanje, ali pa ste novinec v svetu športnih stav, preberite in izvedite vse, kar morate vedeti o decimalnih kvotah.

Kaj so decimalne kvote?

Decimalne kvote so priljubljen način izražanja verjetnosti določenega izida športnega dogodka. Pogosto se uporabljajo v Evropi, Avstraliji in Kanadi. Decimalne kvote so znane tudi kot evropske kvote ali kontinentalne kvote.

Decimalne kvote so predstavljene kot število, ki izraža skupni znesek, ki bo vrnjen pri vložku ene enote. Če je na primer decimalna kvota 2,50, se za vložek ene enote vrneta dve enoti in pol, vključno s prvotnim vložkom. Decimalna kvota 3,00 bi prinesla tri enote za vsako enojno stavo.

Decimalne kvote so alternativa ulomnim in ameriškim kvotam. Medtem ko so ulomljene kvote izražene kot ulomek, na primer 2/1, in ameriške kvote kot pozitivno ali negativno število, na primer +200 ali -150, so decimalne kvote izražene kot decimalno število.

Kako se izračunajo decimalne kvote?

Decimalne kvote se izračunajo tako, da se 100 deli s predvideno verjetnostjo dogodka. Implicitna verjetnost je verjetnost, da se bo dogodek zgodil, kot jo določi stavnica.

Če na primer stavnica 20bet določi, da obstaja 50-odstotna verjetnost, da se določen dogodek zgodi, je decimalna kvota 2,00. To se izračuna tako, da se 100 deli s 50.

Decimalna kvota se lahko izračuna z naslednjo formulo:

Decimalna kvota = 100 / Predpostavljena verjetnost

Decimalne kvote v primerjavi z drugimi oblikami kvot

Decimalne kvote so eden od treh priljubljenih načinov izražanja kvot pri športnih stavah. Drugi dve obliki sta delitvena kvota in ameriška kvota.

Drobne kvote se pogosto uporabljajo v Združenem kraljestvu in na Irskem. Izražene so kot del, na primer 2/1, kar pomeni, da boste za vsako vloženo enoto prejeli dve enoti nazaj, če bo vaša stava uspešna. Frakcijske kvote lahko pretvorite v decimalno kvoto tako, da števec delite z imenovalcem in prištejete ena.

Ameriške kvote se običajno uporabljajo v ZDA. Izražene so kot pozitivno ali negativno število, na primer +200 ali -150. Pozitivno število označuje znesek, ki ga boste osvojili s stavo 100 USD, negativno število pa označuje znesek, ki ga morate staviti, da bi osvojili 100 USD. Ameriške kvote lahko pretvorite v decimalne kvote tako, da prištejete 100 in delite z ameriško kvoto.

Kako brati decimalne kvote

Branje decimalne kvote je preprosto, ko razumete, kako se izračunajo. Decimalne kvote so vedno predstavljene kot pozitivno število, na primer 1,50 ali 2,00.

Če želite izračunati svoj morebitni dobitek z uporabo decimalne kvote, pomnožite svoj vložek z decimalno kvoto. Če na primer stavite 10 USD na kvoto 2,50, bo vaš potencialni dobitek 25 USD (10 x 2,50).

Razumevanje implicitne verjetnosti

Implicitna verjetnost je verjetnost dogodka, ki jo določi stavnica. Implicitna verjetnost se izračuna tako, da se 1 deli z decimalno kvoto.

Če je na primer decimalna kvota 2,00, je implicitna verjetnost 0,50 (1 / 2,00). To pomeni, da stavnica 20bet meni, da obstaja 50-odstotna verjetnost, da se bo dogodek zgodil.

Razumevanje implicirane verjetnosti je pomembno, saj vam lahko pomaga ugotoviti, ali je stava ugodna. Če menite, da je verjetnost dogodka večja od implicirane verjetnosti, je stava morda ugodna.

Kako uporabljati decimalne kvote pri športnih stavah

Decimalne kvote so odlično orodje, ki vam pomaga pri sprejemanju premišljenih odločitev o stavah. Z razumevanjem implicirane verjetnosti in njeno primerjavo z lastno oceno verjetnosti dogodka lahko ugotovite, ali je stava ugodna.

Pri uporabi decimalne kvote pri športnih stavah je treba upoštevati vrsto dejavnikov, ki lahko vplivajo na izid dogodka. Ti dejavniki lahko vključujejo obliko ekipe, poškodbe, vremenske razmere in medsebojne izide.

Pri stavah z decimalnimi kvotami je pomembno tudi učinkovito upravljanje denarnih sredstev. To pomeni, da določite proračun za svoje stave in se ga držite ter stavite le z denarjem, ki si ga lahko privoščite izgubiti.

Strategije za stave z decimalnimi kvotami

Pri stavah z decimalnimi kvotami lahko uporabljate različne stavne strategije. Te strategije vam lahko pomagajo pri učinkovitem upravljanju denarnih sredstev in povečajo vaše možnosti za dobiček.

Ena od priljubljenih strategij je Kellyjevo merilo, ki je matematična formula, ki vam pomaga izračunati optimalno velikost stav glede na vašo prednost in vaš sklad.

Druga strategija je, da se osredotočite na stave na vrednost, ki so stave, pri katerih je verjetnost dobitka večja od implicirane verjetnosti kvote. S prepoznavanjem vrednostnih stav lahko povečate svoje možnosti za dolgoročni dobiček.

Pogoste napake, ki se jim morate izogniti pri uporabi decimalne kvote

Pri uporabi decimalne kvote pri športnih stavah se je treba izogniti pogostim napakam, ki vas lahko stanejo denar.

Ena od pogostih napak je, da stavite na svojo najljubšo ekipo ali igralca ne glede na kvote. To lahko privede do čustvenega stavljenja in slabega odločanja.

Druga napaka je, da po seriji porazov preganjate izgube s povečevanjem stav. To lahko privede do nepremišljenega stavljenja in nadaljnje izgube sredstev.

Kalkulatorji in orodja za izračun decimalne kvote

Za izračun decimalne kvote je na voljo vrsta spletnih kalkulatorjev in orodij. Ta orodja vam lahko pomagajo pri sprejemanju informiranih odločitev o stavah in učinkovitem upravljanju denarnih sredstev.

Eno od priljubljenih orodij je kalkulator Kellyjevega merila, ki vam lahko pomaga izračunati optimalno višino stav glede na vašo prednost in vaš sklad.

Drugo orodje je pretvornik kvot, s katerim lahko pretvorite decimalne kvote v delne kvote ali ameriške kvote.

Zaključek

Decimalne kvote so priljubljen način izražanja verjetnosti določenega izida športnega dogodka. So enostavni za razumevanje in so lahko odlično orodje, ki vam pomaga pri sprejemanju informiranih odločitev o stavah. Če razumete, kako se izračunavajo decimalne kvote in kako jih prebrati, jih lahko pri športnih stavah uporabite v svojo korist. Pri sklepanju stav ne pozabite upoštevati več dejavnikov, učinkovito upravljati svoj sklad in se izogibati pogostim napakam, ki bi vas lahko stale denarja. S pravimi strategijami in orodji lahko povečate svoje možnosti za dolgoročni dobiček.

Leave a Comment