Satira: Zakaj je NBA ekipa L.A. Lakers tako slaba stave

Prihod LeBrona je povzročil več kot le padec ekipe

Ekipa je sezono 2018-19 začela z veliko upanja, vendar je kmalu padla v krizo, kar je zaznala tudi stavnica bet365. Na prvih osmih tekmah jim je uspelo zmagati le na eni tekmi. Niso samo izgubljali, ampak so imeli tudi težave z doseganjem številnih točk. Na prvih petih tekmah sezone so Jezerniki dvakrat dosegli manj kot 90 točk. Niso igrali slabo, le da niso imeli več dovolj igralcev za igro z LeBronom Jamesom. Kmalu 33-letni košarkar je bil očitno že v najboljših letih in imel težave z zdravjem. Prejšnjo sezono je igral z bolečim hrbtom, kar je verjetno prispevalo k poslabšanju njegove igre. Imel je tudi številne nadležne poškodbe.

Jezera v zadnjih letih niso dobro zaposlovala

Od začetka leta 2000 so bili Jezerniki ena najuspešnejših franšiz v zgodovini lige NBA. Med letoma 2000 in 2004 so osvojili pet zaporednih naslovov, v letih 2009 in 2010 pa so osvojili še dva naslova prvaka. V tem obdobju je imela franšiza vrsto slavnih zvezdnikov, Kobeja Bryanta in Shaquilla O’Neala. Vendar je ekipa po nekaj letih uspeha začela izgubljati svoj elan. V zadnjih petih letih se ni niti enkrat uvrstila v končnico. Jezerniki so v zadnjih nekaj letih dodali le dva dobra igralca: LeBron James, ki je bil ob prihodu v ekipo že star 30 let, in branilec Lance Stephenson, ki je bil dober strelec in igralec, a se je tudi razmeroma slabo vklopil v ekipo. Vse tekme lige NBA lahko vedno preverite tudi na športni stavnici Bet365 slovenija.

Jezerniki v zadnjih letih niso dobro rekrutirali

Jezerniki morda trpijo tudi zaradi pomanjkanja kakovostnega skavtskega dela. V zadnjih letih so Jezerniki zaposlili več skavtov, vendar jim ni uspelo prepričati lige NBA, da lahko najdejo diamante v surovem stanju. Zato je bil seznam ekipe v zadnjih nekaj letih razmeroma nespremenjen. Druga težava ekipe je njena kemija. Zaradi pomanjkanja globine na seznamu Lakersi pogosto igrajo majhno košarko. To pomeni, da njihovi najboljši igralci pogosto igrajo skupaj, da bi napolnili postavo s tremi in ne štirimi igralci. Tudi to je prispevalo k povprečni kemiji v ekipi.

Njihove pogodbe s prostimi igralci se prav tako niso obnesle.

Ne bi bilo pošteno, če bi za vse težave ekipe krivili igralce, ki so jih Jezerniki podpisali kot prosti agenti. Vendar pa je pošteno, da ekipi pripišemo krivdo za slabe rezultate Stephensona, Jamesa in Moranta, ki so bili glavni podpisniki pogodb s prostimi igralci v zadnjih nekaj letih. Stephenson je bil nekaj časa na seznamu prepovedanih igralcev lige NBA, podpisal pa je dveletno pogodbo z opcijo za tretje leto. Bil naj bi dober branilec, vendar je na tem področju pokazal le malo izboljšav, hkrati pa se je spopadal tudi s streljanjem. Na koncu so ga januarja odpustili. James se je poškodoval in izpustil večji del sezone, tako da se je ekipi pridružil šele decembra. Izgledal je star in počasen. Zaradi poznega prihoda na treninge ekipe je bil kaznovan, marca pa so ga na koncu odpustili, malce satire ne škoduje.

Obstajajo še druge organizacijske težave

Druga težava, ki jo imajo Jezerniki, je, da je njihova organizacija preveč obremenjena z vrhom. Jezerniki imajo veliko lastništvo, ki ga vodi Buss, in vodstveno ekipo, ki jo vodi Magic Johnson. Vendar ima ekipa samo enega glavnega trenerja, Scotta. Ker je Johnson nenehno zaposlen s svojo televizijsko oddajo, redko se udeležuje treningov ekipe in ker še nikoli ni bil trener, je ekipa trpela zaradi pomanjkanja usmeritve. Jezerniki tudi nikoli niso imeli dobrega pomočnika ali generalnega direktorja. To je prispevalo k slabšim rezultatom ekipe.

Za Jezernike še vedno obstaja upanje. Lahko se vrnejo v tekmovanje.

Jezerniki imajo še tri leta veljavne pogodbe z LeBronom Jamesom, ki je že namignil, da bi morda rad zapustil ekipo. Če se bo LeBron odločil za odhod, bo ekipa morda lahko na trgu prostih igralcev podpisala pogodbo z drugim potencialnim zvezdnikom. Vendar pa bi bilo najbolje, če bi LeBron ostal v Los Angelesu. Če se LeBron odloči ostati pri Jezernikih, lahko ti znova postanejo tekmeci. Jezerniki bi imeli enega najboljših seznamov v ligi NBA, na trgu pa bi imeli tudi številne najboljše proste igralce. To je najboljša priložnost za franšizo, da se vrne med tekmovalce. Če LeBron odide iz Los Angelesa, ne bo mogel sedeti in gledati od strani. Vrniti se morajo na igrišče in to morajo storiti zdaj.

Izboljšajte svoj seznam, dodajte nekaj dobrih prostih igralcev in že ste na poti k izboljšanju svojega moštva.

Jezerniki imajo v svojem seznamu veliko potenciala, vendar imajo tudi veliko težav. Organizacija potrebuje popolno prenovo, če se želi vrniti med tekmece za naslov prvaka. Jezerniki morajo začeti s tem, da svojim igralcem izkažejo pravo mero spoštovanja. Organizacija mora začeti tudi z zaposlitvijo dobrega generalnega direktorja in pomočnika, ki bo pomagal pri sestavljanju seznama. S tem bi Lakersi dobili strukturo in usmeritev, franšiza pa bi postala tudi veliko bolj profesionalna. Ekipa mora začeti razmišljati tudi o prihodnosti. To pomeni, da mora na seznam dodati nekaj mladih igralcev in z njimi podpisati dolgoročne pogodbe. S tem bi mladi igralci ostali na seznamu dolgoročno, franšiza pa bi pridobila tudi dolgoročno finančno stabilnost. Jezerniki morajo začeti razmišljati tudi o prihodnosti. To pomeni, da morajo na seznam dodati nekaj mladih igralcev in z njimi podpisati dolgoročne pogodbe. S tem bi mladi igralci ostali na seznamu dolgoročno, franšiza pa bi bila dolgoročno finančno stabilna. Vse nba tekme pa lahko stavite tudi na bet365 mobile, preko vašega mobilnega telefona.

Jezerniki imajo še vedno upanje. Lahko se vrnejo v tekmovanje.

Po vsem povedanem in storjenem imajo Jezerniki veliko potenciala, vendar imajo tudi veliko težav. Če želijo znova postati tekmec, mora organizacija začeti z zaposlitvijo dobrega generalnega direktorja in pomočnika, ki lahko pomaga pri sestavljanju seznama. S tem bi Lakersi dobili strukturo in usmeritev, franšiza pa bi postala tudi veliko bolj profesionalna. Organizacija mora začeti razmišljati tudi o prihodnosti. To pomeni, da mora na seznam dodati nekaj mladih igralcev in z njimi podpisati pogodbe. Tako, da če želite staviti na ligo NBA, lahko to naredite z pomočjo stavnice Bet365 povezava, kjer imajo res široko ponudbo športa in lige NBA.

Leave a Comment