Pregled tekme lige NBA – LAKERS @ TIMBERWOLVES

Liga NBA se je po poletnem premoru vrnila in počasi se že kaže katere ekipe bodo v letošnji sezoni lahko računale na kaj več kot zgolj boj za končnico. Danes se bomo posvetili tekmi med Lakersi in Minnesoto.

Los Angeles Lakers so v novo sezono vstopili zelo slabo. Po 4 odigranih tekmah so trenutno prikovani na dno zahodne konference saj so trenutno pri 4 zaporednih porazih. Danes pa jezernike zopet čaka zelo težka tekma proti Minnesoti. Lakersi na stavnicah letos pred sezono niso bil favoriti za naslov prvaka. Še več tuje spletne stavnice kot so bet at home so jih denimo postavljale nižje od 8 mesta na zahodni konferenci, kar pomeni, da se sploh ne bi uvrstili v končnico. No ko pogledamo letošenj začetek sezone lahko ugotovimo, da se stavnice letos niso veliko zmotile glede lakersov kot denimo lani ko so jih postavljale za glavne favorite za naslov prvaka potem pa se sploh niso uvrstili v končnico. Tudi zvezdnik Lebron James je letos pred začetkom sezon dal jasno vedeti, da letos nima ekipe, ki bi se lahko borila za naslov. Lakersom letos predvsem manjka nekaj dobrih “šuterjev” za 3 točke. Prve štiri ekipe, ki so premagale jezernike so se jih lotile s consko obrambo. Je pa res, da so mogoče Lakersi letos na začetku sezone dobil težji razpored kot ponavadi. Skratka Lakesi so letos na začetku sezone izgubili proti Clippersom, Worriorsom, Portlandom in nazadnje proti Denverju. Še najbližje so bili Lakersi zmagi na tekmi proti Portlandu katero so izgubili v zadnjih sekundah potem ko so v končnico tekme šli s 8 točkami naskoka.

Minnesota pa je v letošnjo sezono vstopilo precej bolje kot lani. Ekipa volkov je trenutno odigrala 5 tekem in na teh 5 tekmah je dosegla 3 zmage in 2 poraza. Minnesota se je letos 2 krat pomerila z OKC in jo 2 krat premagala tudi z ekipi San Antonio Spurs je ekipa odigrala 2 tekmi in na eni izgubila na drugi pa zmagala. Še en poraz pa so doživeli proti Jazzom, ki so trenutno pozitivno presenečenje letošnje sezone v ligi NBA. Minnesota se trenutno na zahodni konferenci z razmerjem 3-2 nahaja na 7. mestu, kar pa seveda še nič ne pomeni saj je bilo odigranih res zelo malo tekem.

Ena na ena

Ekipi se letos med sabo še nista pomerili in ta dvoboj bo danes njun prvi. V lanski sezoni pa sta se ekipi med sabo srečali 4 krat in 3 krat so slavili košarkarji Minnesote, 1 krat pa Lakersi. Ekipi sta v predsezoni letos tudi odigrali dve tekmi in tudi takrat je 2 krat slavila Minnesota. Ekipi sta se malce spremenili glede na lansko sezono. Minnesota se je konkretno okrepila medtek ko so Lakersi izgubili nekatere igralce. V kolikor vas zanimajo kakšne so stavne kvote za zmago ene ali druge ekipe pa preverite na bet at home stavnici.

Leave a Comment